Teen kotimaassa Kiinassa juodaan eniten vihreää teetä, joka on varhaisin nykyisistä teelaaduista. Vihreää teetä on valmistettu hyvin samankaltaisesti jo yli tuhat vuotta.
Japanissa tee on saavuttanut tärkeän aseman erityisesti teeseremonian muodossa. Tee tuli Japaniin Kiinasta noin vuonna 700. Vihreä tee on suosituin teelaji myös Japanissa.
Tee tuli Englantiin 1600-luvun lopulla, ja se on noussut maan kansallisjuomaksi. Englantilaiset nauttivat teetä aamiaisesta iltaan, ja työpaikoilla on teetauko kello neljältä iltapäivällä. Kello viiden tee on lounaan ja päivällisen välillä nautittava välipala, jolla nautitaan kakkuja, pikkuleipiä ja mansikkahilloa
Myös Venäläiset rakastuivat teehen, ja kehittivät sitä varten oman teenkeittimen, Samovaarin (sam vaarit = keittää itse) jonka ympärille keräännyttiin nauttimaan teetä ja voileipiä, kaalipiirakoita, pieniä rinkeleitä ja muita herkkuja. Ylimystön vedet kuumennettiin hopeasta, kansan messingistä tai kuparista valmistetuissa samovaarissa. Venäjällä musta tee maustetaan usein vadelmahillolla, sokerilla tai sitruunaviipaleella.
Intiassa juodaan teetä melkeinpä koko ajan. Musta tee maustetaan mm. inkiväärillä, kardemummalla ja kanelilla. Sekaan kaadetaan reilusti kiehautettua maitoa ja makeutetaan sokerilla
Henkilöä kohden eniten teetä maailmassa juodaan kuitenkin Turkissa. Turkissa aloitettiin teen viljely 1900- luvun alussa, ja maa on nykyisin omavarainen teen suhteen. Turkissa on paljon teetupia, joissa varsinkin miehet viettävät aikaansa pelaten esim. lautapelejä. Jokainen turkkilainen juo teetä keskimäärin 6,87 kg vuodessa (vrt. suomalaiset n. 300g /hlö/vuosi)